LUDZIE FUNDACJI

Agnieszka Wojsz

Fundator i Prezes Zarządu Fundacji, psychoterapeuta, koordynator psychoterapeutów

Prowadzę terapię indywidualną osób dorosłych borykających się ze stanami depresyjnymi, poczuciem samotności i opuszczenia, kryzysem w relacjach i kryzysem duchowym oraz doświadczających stresu i różnego rodzaju przemocy. Pracuję w nurcie integratywnym w podejściu chrześcijańskim, który pozwala  podejść do problemu uwzględniając całą osobę z jej fizycznością, myślami, emocjami, decyzjami i duchowością.

Mieszkam i pracuję w  Warszawie. Jestem absolwentką teologii na Uniwersytecie Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie oraz  historii na Uniwersytecie Gdańskim. Większość mojego zawodowego życia zajmowałam się edukacją oraz formacją duchową młodzieży i dorosłych. Bliska jest mi duchowość ignacjańska. Praca pedagogiczna, a w szczególności konfrontacja z problemami natury psychologicznej wśród młodzieży i dorosłych przynagliły mnie do zmiany przestrzeni działalności zawodowej. Od kilku lat angażuję w dziedzinie pomocy psychologicznej. Kształcę się na podyplomowym studium psychoterapii w Stowarzyszeniu Psychologów Chrześcijańskich oraz w Polskim Instytucie Psychodramy.

Telefon kontaktowy: +48 691 760 727

email: agnieszka.wojsz@fundacjawinnymswietle.pl

Anna Czuba

Fundator i Członek Zarządu Fundacji, koordynator INSPIRATORNI, psychoterapeuta i trener

Prowadzę psychoterapię indywidualną osób dorosłych, które doświadczają problemów w relacjach, przechodzą różnego rodzaju kryzysy, czy chcą po prostu żyć świadomie i prawdziwie. Prowadzę również konsultacje rodzicielskie dla osób, które zmagają się z wychowawczymi dylematami i wątpliwościami, pomagam znaleźć właściwą drogę do budowania i wzmacniania relacji rodzic – dziecko. Jestem Trenerem Umiejętności Wychowawczych, Realizatorem Szkoły dla Rodziców i Wychowawców (rekomendacja Ośrodka Rozwoju Edukacji). Prowadzę warsztaty – treningi umiejętności wychowawczych. Wiedzę zdobytą m. in. na Wydziale Psychologii Uniwersytetu Warszawskiego (kierunek Psychologia w Wychowaniu i Nauczaniu Dziecka), Akademii Pedagogiki Specjalnej, w Laboratorium Psychoedukacji, w Szkole dla Rodziców i Wychowawców przekładam na wychowawczą praktykę.

W 2014 roku założyłam INSPIRATORNIĘ (www.inspiratornia.edu.pl), której misją jest inspirować do rozwoju, do bardziej świadomego życia. Jestem szczęśliwą żoną i matką dwóch nastolatek.

Telefon kontaktowy: +48 502 569 385

email: anna.czuba@inspiratornia.edu.pl

Piotr Tymosiewicz

Stały współpracownik Fundacji, psycholog, psychoterapeuta i diagnosta, kierownik duchowy

Jestem psychologiem, psychoterapeutą (w trakcie szkolenia - podejście integratywne) i teologiem. Jako doktor psychologii prowadzę działalność naukowo-dydaktyczną w Akademii Wychowania Fizycznego w Białej Podlaskiej. Zajmuję się opiniowaniem w Sądzie Biskupim, a także pomocą psychologiczną i duszpasterską; przeprowadzam diagnozę osobowości, pracuję z małżeństwami i pacjentami indywidualnymi. Pomocy psychologicznej udzielam osobom posługującym się językiem polskim i włoskim.

Telefon kontaktowy: +48 506 691 167

email: piotr.tymosiewicz@interia.pl

Agnieszka Wojtecka

Fundator i Członek Zarządu Fundacji, psychoterapeuta i koordynator wypraw psychoterapeutycznych

Mieszkam i pracuję w Gdańsku. Jestem doktorem nauk medycznych, wykładowcą na Gdańskim Uniwersytecie Medycznym, słuchaczką 3 roku studiów prowadzonych przez Stowarzyszenie Psychologów Chrześcijańskich w Warszawie, oraz stażystką w Stowarzyszeniu Psychologów Chrześcijańskich w Gdańsku. Ukończyłam treningi: terapeutyczny grupowy, interpersonalny, intrapsychiczny, psychoterapii Gestalt. Zapraszam na terapię indywidualną osoby przeżywające trudności w relacjach w rodzinie lub w pracy, doświadczające kryzysów, smutku, bezradności, lęków i innych problemów oraz osoby, dla których ważnych jest rozwój, poszukujące nowych dróg i rozwiązań w swoim życiu.

Proponuję też wyjazdy terapeutyczno-krajoznawcze, nakierowane na rozwijanie umiejętności społecznych, rozwijanie samodzielności, umiejętności komunikowania swoich potrzeb oraz odpoczyneki poznawanie świata w gronie wspierających się osób.

Telefon kontaktowy: +48 602 732 141

email: agnieszka.wojtecka@fundacjawinnymswietle.pl

Teresa Czyżak

Stały współpracownik i psychoterapeuta

Jestem siostrą zakonną w Zgromadzeniu Misjonarek Chrystusa Króla dla Polonii Zagranicznej, absolwentką Wydziału Biologii UAM, a obecnie studentką na 3 roku studium psychoterapii prowadzonego przez Stowarzyszenie Psychologów Chrześcijańskich w Warszawie.

Moje doświadczenie w pracy z ludźmi obejmuje działalność misyjną i duszpasterską. Obecnie mieszkam w Poznaniu. W ramach stażu prowadzę terapię indywidualną w nurcie integratywnym – korzystając z dorobku różnych szkół psychoterapeutycznych  i dobierając metody pracy adekwatne do konkretnego problemu pacjenta. W swej pracy kieruję się zasadami etyki zgodnymi z chrześcijańską wizją człowieka.

Zapraszam osoby zmagające się z problemami emocjonalnymi, lękami, obniżonym poczuciem wartości, trudnościami w relacjach oraz poszukujące wsparcia w sytuacjach kryzysowych lub pragnące zrozumieć i rozwijać siebie.

email: tmbczyzak@gmail.com

Grzegorz Cieślak

Stały współpracownik, psychoterapeuta, kierownik duchowy

Jestem księdzem diecezjalnym. Mieszkam w Łowiczu. Ukończyłem „Szkołę Formatorów” – Międzywydziałowe Studia Podyplomowe z zakresu antropologii, psychologii i pedagogiki chrześcijańskiej przy Akademii Ignatianum w Krakowie. Aktualnie jestem  w trakcie szkolenia w Podyplomowym Studium Psychoterapii prowadzonym przez Stowarzyszenie Psychologów Chrześcijańskich w Warszawie, oraz stażystą w „Poradni Dewajtis” w Warszawie.

Zapraszam osoby dorosłe, które doświadczają problemów natury emocjonalnej, duchowej, trudności w budowaniu bliskich relacji, bolesnych uczuć, stresu, lęków, samotności, niskiego poczucia własnej wartości.

Telefon kontaktowy: +48 515 012 960

email: gcgrzegorz@gmail.com

Łukasz Grzybowski

Fundator i Wiceprezes Zarządu Fundacji,  koordynator biura

Jestem absolwentem filozofii na Akademii Ignatianum w Krakowie. Mieszkam i pracuję w Warszawie. Pracuję w dziale finansowym jednej z zagranicznych korporacji, a jako muzyk z zamiłowania jestem także organistą w jednej z parafii diecezji warszawsko-praskiej.  Mam kilkuletnie doświadczenie jezuickiej formacji zakonnej. W fundacji zajmuje się koordynacją biura, współpracą z innymi organizacjami, zarządzaniem stroną internetową i mediami społecznościowymi oraz odpowiadam za finanse.

Telefon kontaktowy: +48 514 600 458

email: lukasz.grzybowski@fundacjawinnymswietle.pl