• Fundacja

Gabinet ON-LINE

DLA KOGO?

Psychoterapia on-line na pewno nie jest dla każdego. Wielu z nas nie lubi takiego sposobu komunikowania się. Równie wielu uważa tę drogę komunikacji za coś oczywistego i wygodnego.

Nasz gabinet on-line skierowany jest właśnie do takich osób. Inną grupą ludzi, mogących odnieść korzyść z tego typu terapii, to Polacy na emigracji, którzy nie mogą znaleźć odpowiedniego dla siebie terapeuty w kraju zamieszkania. Kolejna grupa ludzi to osoby zamieszkujące mniejsze miejscowości - mogą w ten sposób skorzystać z terapii oszczędzając czas i pieniądze.

CIENIE TERAPII ON-LINE

Psychoterapia sposobem on-line nie jest idealna. Mamy ograniczony sposób czytania mowy ciała. Jakość połączenia zależy i od pacjenta i od psychoterapeuty, a technika bywa zawodna.

Trzeba znaleźć odpowiednio dostosowane do tego typu rozmów miejsce - wyciszone i choć przez 50 minut niedostępne dla członków rodziny

BLASKI TERAPII ON-LINE

Najważniejszym pozytywem takiej terapii jest kontakt terapeutyczny. Nie warto ze swoimi problemami i poczuciem beznadziei zapadać się w coraz większe osamotnienie tracąc kontrolę nad swoją codziennością. Są sprawy, w których potrzebujemy wsparcia drugiego człowieka. Psychoterapeuta pracujący on-line może pomóc równie skutecznie jak ten w gabinecie.

Wielu sceptycznych pacjentów już po kilku spotkaniach on-line stwierdzało, że atmosfera sztuczności znika i można w skupieniu pracować terapeutycznie.

Gdziekolwiek mieszkasz zapraszamy do naszego gabinetu on-line! Zapisy odbywają się poprzez nasz adres email:

KONTAKT@FUNDACJAWINNYMSWIETLE.PL